
Imorgon kväll skall jag och några kolleger ha så kallat "pedagogiskt samkväm", vilket i princip innebär att vi träffas och diskuterar jobb, fast med mat och vin. Vi skall ha knytis, och jag valde att göra en couscous-sallad. Man kanske inte skall blåsa i sin egen trumpet, men det gör jag nog ändå. Den blev väldigt god, me thinks. Det är ju förvisso egentligen bara couscous (fullkorn), cocktailtomater, gurka och chili. Till det blandade jag ihop en dressing av olivolja, rivet citronskal (zest låter så pretentiöst), vitlök och pressad citron och vände i. Till sist rörde jag i mozzarellastavar. Dessa var den så kallade grädden på moset.
5 kommentarer:
Förstår inte, har Falafel N*1 lagt ner?
Ser mycket gott ut bror. Tänk att du har börjat laga så mycket god mat, förr kunde du ju inte ens koka ägg!
Tack syster! Man måste ju utvecklas du vet...
Flaflaf No1 is alive and kicking. Falafel med fetaost är ett helgmåste.
Jag tycker att du ska lägga ut receptet. Redigt. Vad är zest?
Zest är rivet citronskal på köksengelska.
Skicka en kommentar